Кръчма

Откраднаха фирмата на земеделец милионер

Вискяр

  • *
  • 1 824
  • 8
  • Работата никога не свършва!
    • Градина Вискяр
Фирмата на земеделец милионер открадната, разпродават имуществото му!

Цитат
Фирмата на земеделски производител милионер е била открадната от неизвестни и прехвърлена фиктивно на човек от Варна. Павел Стоименов, който е сред десетте най-големи земеделски производители у нас, научил съвсем случайно, че вече не е собственик на проспериращия си аграрен бизнес. Междувременно, новият собственик вече разпродава земи от активите на дружеството.

Стоименов от с. Брест, община Гулянци, е едноличен собственик на „Агро-бел 2001“ ЕООД, чрез което обработва 70 000 декара земя в различни региони на страната.  Оборотът му е около 20 милиона лева.  Малко след Нова година отива да изповядва сделка за покупка на ниви при нотариус Джонов в Никопол. Юристът прави задължителната проверка на имотите в Търговския регистър и установява, че земеделецът не може да купи земята, защото фирмата не е негова.

Оказва се, че дяловете му са изкупени с договор за покупко-продажба на 6 януари т. г., а промяната е вписана в Търговския регистър на 17 януари.

„Агро-бел 2001″ продадена през нотариус, но той не знае

„На 6 януари не съм бил въобще в България. Изкупени са ми дяловете. Вече не съм управител на фирмата. Сменен съм от тази длъжност от съвсем друго лице, което аз не познавам, не съм срещал и не знам. Този човек с един електронен подпис ми взе фирмата. Само с един електронен подпис за 50 лева”, обяснява пред бТВ Павел Стоименов. Той смята, че подписът и печатът му са били сканирани от измамниците от документите в Търговския регистър.

Сделката по документи е изповядана от нотариус Валери Манчев, който също твърди, че по това време е бил зад граница.  “Нямаме никакво участие в тази сделка или афера да кажем. Не съм бил в България и няма как да се подпиша. В моя регистър не съществуват такива удостоверявания”, казва Манчев пред бТВ.

Новият собственик на „Агро-бел 2001″ разпродава активите й на безценица

Новият собственик на „Агро-бел 2001″ се казва Станимир Весков Василев – малограмотен ром, по думите на измамения земеделец милионер. Василев е адресно регистриран във Варна, но не живее на посочения адрес от 10 г.  Преди това често бил търсен от представители на полицията. В момента, заради случая с фирмата на земеделския производител, е обявен за издирване от МВР.

Въпреки това обаче на 20 януари Василев е извадил скици и данъчни оценки на земя. Продал е 60 дка от земята на Стоименов в Шумен, по 150 лева на декар. Реалната цена в региона била 1100 лева, твърди бизнесменът. Веднага, след като научил, че е измамен, земеделският производител сигнализирал икономическа полиция и прокуратурата. Уведомил и Нотариалната камара, че е заведено досъдебно производство, съобщил и на всички нотариуси. Въпреки това сделката по продажбата на земите в Шумен е изповядана и заверена от нотариус  Светозар Димитров Стоилов.

Браншовиците от агробизнеса заплашиха с протести, ако държавата не реагира на измамата

„Преди бизнеса си го взимаха с бухалки, сега го взимат виртуално”, коментира пред телевизионната камера Стоименов. Междувременно в негова подкрепа застанаха няколко браншови организации на фермери, собственици на земеделски земи, зърнопроизводители, овцевъди, тютюнопроизводители, животновъди и др. Те излязоха с декларация в негова защита, изпратена до институциите и парламентарните групи на политическите партии у нас, съобщава agrozona.bg. Браншовиците заявяват, че ще предприемат протести, ако държавата не реагира адекватно на случая със Стоименов.


Откраднаха фирмата на земеделец милионер

Мило

  • ********
  • 1 150
  • 20
Re: Откраднаха фирмата на земеделец милионер
« Отговор #1 -: 26, януари, 2014, 11:05 »
Емииииииииииииииии няма нищо чудно,беше въпрос на време да се случи,като се има в предвид,че от едно известно време новите милионери в страната са точно арендаторите.Но понеже ги няма вече силовите групировки да искат рекет,се намери друг начин, във виртуалното пространство се действа на днешно време.Да се надяваме да бъдат открити извършителите и наказани много строго !
Най мразим като копам да ми отскача мотиката от камик !