Кръчма

Органично производство на храна.

Вискяр

  • *
  • 1 709
  • 7
  • Работата никога не свършва!
    • Градина Вискяр
Органично производство на храна в Русия.
Русия предоставя по един хектар - десет декара, на всеки, който декларира, че ще произвежда органична продукция.
Осем милиона хектара земя се стопанисват от 16,5 милиона семейства - дребни производители на органична храна.
И това при къс вегетационен период - само 110 дни в годината!
Според Руската Федерална Служба по Статистиката, през 1999 година, руските дачи са произвели следната продукция:
• 38% от общата земеделска добив на Русия
• 41% от животните
• 82% от меда
• 79% от продаденото с говеждо месо
• 65% от овцете и козите продаден
• 59% от мляко
• 31% от продадените птици
• 28% от яйцата
• 91% от картофи
• 76% от зеленчуците
• 79% от плодовете
През 2011 година руските дачи произведоха 40% от храната, произведена в Русия.




алфа

  • 16
  • 0
  • градина
Re: Органично производство на храна.
« Отговор #1 -: 30, септември, 2015, 20:24 »
Здравейте  :)
Относно био производството, съм малко скептичен.
Доколкото си спомням в далечната 2001 г .
нау голям процен в био произведени зеленчуци бе Нова Зенландия, а в същото време тази държава бе и една от първите в света по използване на изкуствени торове.
А за справяне с нитратите, просто зеленчука трябва да се бере вечер а не сутрин, такава е физиологията на растенията , вечер започват процеси свързани с натрупване на нитрати и тяхното ниво е най високо сутрин, през деня чрез фотосинтеза и едновременното синтезиране на протиини постепенно нивото на нитрати и нитрити намалява и вечер е най ниско.
За справяне с проблема с натрупване на пестициди , просто използваме осмозата , накисваме за няколко часа плодовете и зеленчуците в вода , и веществата с по голяма концентрация преминават в разтвора с по малка , а и трябва да използваме пестицидите като се съобразим с беридбата и техния разпад.