Кръчма

Bacillus subtilis - значение и приложение в градината

Вискяр

  • *
  • 1 824
  • 8
  • Работата никога не свършва!
    • Градина Вискяр
Bacillus subtilis - значение и приложение в градината.Bacillus subtilis е вид грам-позитивни спорообразуващи аеробни почвени бактерии . Първоначално описани през 1835 г. от Ehrenberg като Vibrio subtilis , през 1872 г. те са преименувани на Kohn в Bacillus subtilis.
Развива се при температура от + 5 ... + 45° С.
Среща се навсякъде в почвата, във въздушния прах.
Бацилът на сеното. В Мрежата можете да намерите разни ентусиазирани рецепти, как сами да си направите този препарат. И да спестите пари.
Уви! Микроорганизмите са известни с многобройните си вариации.
Единствено (поне аз досега не съм намерил друга информация) щамът на Bacillus subtilis, означен с кодовото число 168, има практическо приложение в градината.
Цитат
Дивите природни изолати на B. subtilis са трудни за работа в сравнение с лабораторните щамове, които са претърпели процеси на опити за мутагенезис и селекция. Тези щамове често имат подобрени възможности за трансформация (усвояване и интегриране на ДНК за околната среда), растеж и загуба на способности, необходими "в дивата природа". И докато съществуват десетки различни щамове, съответстващи на това описание, щамът, обозначен като "168", е най-широко използван.
Вacillus subtilis е известно, че има симбиотична връзка с вида Azotobacter. Тези двама работят заедно, за да намалят нивата на неразтворим фосфор в почвата. Почвите, които имат история на приложен тор, се възползват от симбиотичната връзка поради натрупването на фосфор. Фосфорът се улавя в почвата и започва да замръзва, защото фосфатният йон плътно се свързва с положителните катиони, открити в почвата. В. subtilis работи с тези други видове, като помага да се освободят фосфатните връзки и да се разпространява фосфатът в различните растения през целия вегетационен период. Без добавяне на B. subtilis, фосфорът не може да изпълнява ефективно своята работа и допълнително възпрепятства селското стопанство. Фосфорът не може да се придвижва до растенията и да поддържа поддържането на просперитет. B. subtilis е добра алтернатива на неразтворимите фосфатни торове.
Във връзка с развитието на биоградинарството и появата на резистентност към конвенционалните пестициди на редица патогени в градината, започна производството и предлагане в търговската мрежа на Bacillus subtilis като фунгицид - борба с маните, бактерицид - борба с бактерийните поражения, и нематоцид - борба с нематодите.

Пипер, отгледан с помощта на Bacillus subtilis:Пипер без Bacillus subtilis:sasho41

  • ****
  • 249
  • 6
  • Навеждай се само, за да вдигнеш. Епикур
Тези двама работят заедно, за да намалят нивата на неразтворим фосфор в почвата. Почвите, които имат история на приложен тор, се възползват от симбиотичната връзка поради натрупването на фосфор. Фосфорът се улавя в почвата и започва да замръзва, защото фосфатният йон плътно се свързва с положителните катиони, открити в почвата. В. subtilis работи с тези други видове, като помага да се освободят фосфатните връзки и да се разпространява фосфатът в различните растения през целия вегетационен период.

Мисля че ползването на машинни преводачи е въпрос на личен избор. По добре е публикация в
оригинал или адрес чрез някоя търсачка.  :( :( :(
Оптимистът и в гробищата вижда плюсове, а не кръстове