Кръчма

Пчели, мед, кошери, пчелари - евро програми и пари.

Вискяр

  • *
  • 1 824
  • 8
  • Работата никога не свършва!
    • Градина Вискяр
Става ли се пчелар само с пари и програми за пчелите от Европата и има ли мед и далавера от това?‎Велин Иванов‎:
3 часа ·
Личен коментар,  без лично отношение към никого. Не се обиждайте и засягайте, НО:
Поредното доказателство, че Българите търсим "На хляба мекото".
Авропата решила и започнала да отпуска пари на пчеларите. Нашите като се юрнаха - едни пчелини, едно нещо... цветята станаха по-малко от бройката на кошерите.
Но в един момент кръцнаха паричките и изведнъж... излизаш на пазара... кошер до кошера, "Мила моя майнольо"... не можеш да видиш нито домати, нито пипер... а уж им сезона.
Та... мили мои... как никой не разбра, че лесно забогатяване има само с продадена душа. Където е работа - иска се работа.
И само да попитам... още ли някой се пита за Българската следа в "празния кошер" или вече можете да си признаете, че да си пчелар се изисква нещо повече от 100 кошера и банкова сметка.
Хайде сега със здраве и дано "печелбарите" да се отделят от пчеларите.
Желая на всеки ПЧЕЛАР успешно зазимяване и силен старт догодина, медоносна и плодородна. Сега поне ще останат малко свободни цветове. Лошо за продаваните кошери. Тях сега ще ги зазимят кофти и напролет... май ще обявим мор на пчелите 386%
Съвет към отказващите се: Ако малко мислите за пчелите - свалете си цените и ги продайте на тези, които милеят за момичетата. Така хем ще можете да ги продадете и да изкарате ... е не мед, но поне това, което сте търсили последните години - парички. И освен това ще ги опазите живи. Поне ще дадете шанс на всеки кошер да бъде зазимен по правилата. Все още има шанс.
А между другото... зная защо давам този съвет. Който от вас си е направил труда да вложи малко от себе си в пчеларството знае, че оставите ли за напролет - ще имате за продан сам празни кошери.
А един празен кошер втора ръка - при такава бройка продавани кошери... съмнявам се да е повече от 20 лв.
Вие си преценявате.
Желая ви успех и на вас в новите начинания!