Кръчма

От пощата: Как да употребяваме прополис и арника

Вискяр

  • *
  • 1 824
  • 8
  • Работата никога не свършва!
    • Градина Вискяр
Получих писмо - Как да употребяваме прополис и арника?
Не зная защо автора не го е публикувал във форума. Но смятам, че има важни неща в него и го публикувам дословно:

Здравейте!
На много места  в интернет се пишат не много коректни рецепти и диагнози ,които се лекуват с прополис.От опит мога да кажа,че проплиса,било то спиртен или маслен разтвор, действа там където има пряк достъп,тоест на лигавица/гърло,нос стомах/.Не е панацея но е най- силното природно  антибактериално средство.Не разтворен прополиса ,когато се доближи до кожата изгаря /напримр кокоши трън/.
Искам само да споделя две неща,  с него трябва да се внимава.Едно младо майче,чуло недочуло,разбрало недоразбрало решило да лекува тригодишното си детенце,което често боледувало от ангини и лошо се хранело с прополис. Започнала да му дава да гълта  по грахово зърно прополис сутрин на гладно.ПРОПОЛИСА НЕРАЗТВОРЕН ГЛЪТНАТ ДИРЕКТНО МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ЯЗВА!!!.
Моя близка наложила директно цирей на мъжа си.Циреят наистина се разнесъл но вместо навън да се изтегли гнойта тя се разнесла по кръвта и получил отравяне на кръвта.
Що се касае за скъсаното сухожилие,нали разбирате, че тук може само да се обезболи мястото, иначе скъсаното просто така няма как да се възтанови.
Масления разтвор може да загрее мястото, но тук водещото е маста.Тя загрява и обезболява.
Магнезиев гел също може да се пробва.
От билките Арниката може да се ползва със същия ефект, но и с нея следва да се внимава.Копнато от нета :

Арника – Действие

Арника се използва при сърдечна недостатъчност и исхемична болест на сърцето.

Арника има антибактериално и противовъзпалително действие. Външно се използва за лечение на цирей, изгаряния и навяхвания, хемороиди, тъй като подобрява кръвоснабдяването в мястото и това води до бързо оздравяване. При зъбобол се прави гаргара от арника. Не трябва да се прилага открита рана, тъй като това може да предизвика болезнено раздразнение.

Хомеопатичните препарати се използва и за лечение на болки в мускулите, натъртвания, изкълчвания, дразнене от наранявания и изгаряния, както и други условия, причинени от пренапрежение или травма. Хомеопатичнитедози са изключително разредени и по принцип се считат за безопасни за вътрешна употреба, когато се приема в съответствие с указанията на етикета.

В народната медицина се използва при маточни кравоизливи в послеродовия период и при недо­статъчно обратно развитие на матката,епилепсия, парализа, бронхит, задух.

В големи дози арниката е отровна и е необходимода се консултирате с лицензирани практикуващ лекари при използването й.

Присъединявам се към автора:
Внимавайте кой какво ви съветва и предлага в Мрежата!
Отговорността относно употребата на предлагани в интернет неща е изцяло Ваша! Защото ще се отразят на Вашия организъм и здраве.
Винаги се консултирайте предварително с лекар!

Преди години на мен лекар ми написа рецепта за една болежка, защото бил длъжен, по негови думи. Същевременно ми даде съвет за лечение с билка. Една процедура с билката и болежката изчезна.
Но самолечението често може да е опасно и/или вредно!

MinaLP

  • ******
  • 538
  • 6
  • градина
Прополисов р-р ползвам отдавна,  може би 10-тина години и повече.Нещо без което не остваме в нас! Винаги го вземам от пчелар или био магазин, не от аптека,  за да съм спокойна, че ще преобладава прополиса.   ;) Приготвям капки за нос на децата в съотношение със сребърна вода(при нас се намира Аркол) -към 10мл сребърна вода добавям 5к. клеева тинктура, слагам 3-4пъти на ден по 3-4 к.в ноздра.  А на мъжО без да го жаля накапвам на тампони и директно в носа присмърква от тях-за час два е забравил за хремата, но що рев от любов към мен изревава не е за разправяне...  ;D ;D :D Ефекта  винаги го има, хремата изчезва за ден, а за засилване на имунитета и при първи симптоми давам при децата по 1к.на година живот, а при нас 30к. три пъти дневно.
Арника съм давала също, но много предпазливо и винаги след консултация с ЛЛ и по нейна препоръка, а тя е хомеопат. 
Сетих се и за  друга билка която съм давала и то често докато бяха малки децата, която е не по-малко отровна от Арника-Беладона, но с прекрасно действие при температура, но пак по препоръка и съобразно и внимателно с разреждане 9CH или 15CH.
« Последна редакция: 07, февруари, 2017, 20:18 от MinaLP »
Всяка ситуация е като монета с две лица. Винаги има и положителна страна!