7. Padron - 500 до 2,500. Зелени са слабо лютиви. С узряване лютивостта се увеличава.
Младите Padron-и са отчетливи, с цвета на зелени лимони, около пет см дължина и техния вкус е на чубрица, тревист, пикантен и пиперлив. Не е необичайно да се намери огнено люта в младо растение (приблизително един от всеки 10 чушлета), което се нарича рулетката на Падрон.
Люти чушки Падрон традиционно се пържат в подходящ тиган с горещ зехтин, докато набъбнат кожните мехури, посипват се с морска сол и лимонов сок и се сервира. Padron могат да бъдат добавени допълнение към пици, салати, паста, супи, fritattas и оризови ястия като паеля. Padrons чифт добре с кремообразни сосове, цитруси, Manchego сирене, други люти чушки като пушени chipotles, омари, скариди, чоризо, свинско месо, птиче месо и домати. Големите реколти на Падрон люти чушки могат да създават необходимостта да се консервират на туршия или друго запазване. Те могат да бъдат приготвени и консервирани, гъсто опаковани в зехтин и морска сол или кисели, след основни методи за ецване.
От 1979 г., в град Herbon, Испания, се провежда годишно гастрономическои събитие - Фестивал Pemento де Падрон, която се проведе през целия месец август.
