Кръчма

Изгодно ли е био/органик земеделието?

Вискяр

 • *
 • 1 824
 • 8
 • Работата никога не свършва!
  • Градина Вискяр
Дали е изгодно и устойчиво био земеделието или органичното производство на храна?Един бърз гошовпревод на един американски био/органик земеделец:

Какво никой не ми каза за дребното фермерство: Не могат да си изкарват прехраната!Хората казват, че сме "богати и по други начини", но това не оправя грозния факт, че повечето ферми са неустойчиви.

По радиото тази сутрин чух една история за увеличаването на броя на младите хора, които избират да станат фермери. Фермерите в историята звучеше много като мен - в края на 20-те години до средата на 30-те години, ангажирани с органични практики, провеждане на диплома от колеж, и от средната класа неземеделски произход. Някои дават животни или са склонни овощни градини. Други, като мен, отглеждат зеленчуци. Фермерските дни прозвучаха дълги, но да изпълняват, облян в слънце и мръсотия. Историята е вдъхновяваща, хубава антидот на постоянните доклади на индустриалната епоха случили, на розово слуз и устойчиви на хербициди супер-плевели.

Какво репортер не попита младите фермери е: Имате ли си изкарват прехраната? Можете ли да си позволим наем, здравеопазване? Можете ли да платите труда препитание? Ако репортер ме попита тези въпроси, аз бих казал не.

* * *

Моята ферма е разположена в подножието на Северна Калифорния, на 40 мили източно от Сакраменто върху 10 акра моя партньор, Райън, и аз лизинг от земя доверие. В разгара на лятото, моите области покриват бронзов пейзаж като зелено юрган, разпределени на пясък. Десет акра сертифицирани органични зеленчуци проследи контурите на малка долина етаж. Домати светят червено. Цветя цъфтят: zinnias, лавандула, лайка. Дини надебеляват, изхвърляне на земята като плажни топки.

Един бизнесмен веднъж ме посъветва никога да призная моя бизнес се борят. Никой не иска да се изкачи на борда на потъващ кораб, знаете какво имам предвид? беше казал той. По това време, аз се съгласих. Вярвах, ако един бизнес се влошавало, че е заради предприемачът не е достатъчно квалифициран, не разбирам достатъчно, не трудолюбив достатъчно. Ако моята ферма не се обърна достатъчно печалба, това беше моя собствена вина.

Всеки път, когато клиент попита как вървят нещата, аз отговорих, Great . Мислех, че за потъващия кораб, и никога не е казвал, Е, ние сме двата края, но ние работим дванадесет часа ден, 6 дни в седмицата, и се плаща само това, което ние трябва да покрие хранителни и битови разходи: $ 100 на седмица . Аз не казвам на никого как, в течение на последните три години, тъй като Райън и бях започнал нашата ферма, щях да пресуши повечето от моите спестявания. Не призная, че единственото нещо, водене на стопанството в състояние на платежоспособност е доход Райън и Аз съм спечелил с други средства - Райън работи като дърводелец и аз като хлебар. Не съм казал, че въпреки подобренията направихме с парцел- стотици ярда на компост ние се разпространи, на хиляди долара, които прекарахме ежегодно на семена покривка да се увеличи плодородието на почвата, всеки плевел обърка - спечелихме не справедливост, защото знаех "T притежават земя. Не съм казал, имах чувството, че се опитва да запълни една вана, когато канала е отворен.
* * *

Един следобед, а колегата фермер дойде за посещение. Той попита как сме били прави, и този път аз казах истината. Фермерът ми каза, че е бил земеделие в продължение на почти десет години и миналата година той направи най-печалба още: 4 000 щатски долара. I избълва каша от притеснения, каза фермерът как бих направил цифрите всякакъв начин и в бъдеще да не се търси много по-изгодно. Фермерът само кимна, като че ли му казваше какво съм ял за закуска тази сутрин и няма да се разкрива срамна тайна на моята липса на бизнеса. Колкото повече се говореше толкова повече започнах да се чудя за други земеделски производители, които познавах.

Чудех се как много малки земеделски производители действително са се прехранвали. Преди Тръгнах се опитва да отговори на този въпрос, аз трябваше да се определи какво представлява реших изкарват прехраната означава три неща "жива".: 1) земеделският производител е трябвало да се плащат седмична заплата, която се равнява на това, което един човек, който работи на пълен работен ден ще направи на минималната работна заплата, която в моя град ще бъде 360$ на седмица. 2) земеделският производител е трябвало да се придържат към трудовото законодателство, което означава да няма неплатени работници или стажанти правят съществени задачи на земеделското стопанство. 3) земеделският производител е трябвало да печелят доходите си от селскостопанска дейност, което означаваше, нестопанските ферми, които оцеляха на безвъзмездни средства и дарения не се броят; нито пък ферми, които сами устойчиви на външни източници на доходи.

Говорих с всички земеделски стопани, които познавах, се считат фермите I или партньора ми са работили в и в миналото, ферми, че съм посетил, ферми приятели. Повечето фермери разговарях работили извън работни места, за да запазят своите ферми над водата, а други заобиколи от с доход, те изчислява на $ 4 на час, и най-зависеха от стажанти, доброволци или WWOOFers за труда. Аз не се натъкнете на един фермер, който се срещна моите изисквания.

После погледнах в националната статистика. По данни на USDA от 2012 г., ферми междинен размер като моя, които брутният повече от $ 10,000, но по-малко от 250 000 $, получават едва 10 на сто от техния доход на домакинство от фермата, и 90 процента от източник извън стопанството. По-малките ферми реално губи пари земеделието и спечелени 109 процента от доходите си домакинство от извън стопанството източници. Само най-големите ферми, които представляват само 10 на сто от земеделските домакинства в страната и повечето от които са получавали големи държавни субсидии, спечелени по-голямата част от приходите си от селскостопански източници. Така че, 90 на сто от земеделските производители в страната разчитат на външна работа, или извън работата на съпруга, или някаква независима форма на богатство, за първичната им доходи.

От ЖАКЛИН МОЙЕР.
« Последна редакция: 12, февруари, 2015, 15:00 от Вискяр »

Вискяр

 • *
 • 1 824
 • 8
 • Работата никога не свършва!
  • Градина Вискяр
Re: Изгодно ли е био/органик земеделието?
« Отговор #1 -: 12, февруари, 2015, 13:44 »
* * *

Един ден до късно през втория ми сезон, собственик на фермата, клиент влезе, докато аз стоях зад щанда пръскане надолу кофи на калните моркови. Мъжът попита как се развиват нещата. От финансова гледна точка искам да кажа . Държеше главата на марули в прегръдката си, сноп от розови репички висеше от ръката му.

Погледнах към мъжа и вместо да отговори с обичайната ми "страхотно", казах аз, ние получаваме от . Той кимна, Е, не може да се направи много пари, но ти си богат и по други начини . Отворих уста да отвърне на удара, но мъжът вече се обърна и гледаше замечтано очи при моите полета, всеки ред с масло в късния следобед на слънце. Обърнах се към купчината моркови, не съм сигурен какво щях да кажа, така или иначе.

Исках да попитам човекът, който "други начини" искаше да каже, точно. Но аз знаех какво има предвид. Чух това нещо през цялото време: Трябва да обичаш това, което правиш, или не много по печалба в земеделието, но какъв страхотен начин на живот, или, добре, че не сте в него за пари, нали? Клиентите повтарят тези афоризми Горещо в опит да ми предложи някои утеха или насърчение. Но гледайки този човек любувате на моите полета, не можех да спра да се чудя дали това е клиентът, който е това, което се утеши.

Наистина много фермери се наслаждавате на това, което правят, както често се намери удоволствие в моите ежедневни задачи, но в крайна сметка земеделие е работа, занимание, средство за изкарване на прехрана, които трябва да изпълнява основната функция на работа: осигуряване на доход. Дали идеята, че селското стопанство е мил работа извинение факта, че цялата индустрия разчита на ниско платен труд? Има ли някакъв начин да го направи OK, че през 2014 г. тя е прогнозата да бъде -1682$? Аз трябваше да се чудя, ако това понятие работи само за да успокои колективен дискомфорт провокиран от обезпокоително факт, факт, който трябва да ни вбеси, че трябва да ни опозори като общество: факта, че много по-знаменития американски малък земеделски производител не може дори да се направи живее.

* * *

Няколко седмици по-късно I изнесе презентация на местно училище. Учителят ме беше помолил да говори с нея хранителни системи клас бъдеш органичен фермер. След като завърших ми говори учителят се обърна към нея клас. Така че , попита тя, колко от вас мислят, можете да помислите за кариера в селското стопанство след гимназията?

Нито един ученик вдигна ръка.

Учителят анкетираните въздуха над главите си студентите за няколко мига, сякаш сканиране на океана за китове, сякаш всеки момент ръка може да поникнат. Няма го. После погледна към мен и се предлага една симпатична полуусмивка, половин гримаса, сякаш съвпадат беше дошъл в и аз току-що загуби изборите.

Свих рамене. Тя не трябва да се извини на мен, Аз не очаквах, студентите да искат да станат фермери. Предполагам, че не го правят да изглежда твърде привлекателно , казах. И аз не - не съм романтик ранните утрини в областта или величая ползите за здравето от физически труд. Бих казал истината: Израснал съм на 10 акра от органични зеленчуци, работил нагоре от 60 часа на седмица по време на разгара на сезона, и общия ми доход за миналата година е 2 451 щатски долара. Повечето от децата може би спечелил повече, че това със сезонна работа през лятото. Аз им казах как повечето работни места в биологичното земеделие бяха или "стажове", където работниците са получавали храна или жилища вместо заплата, или са били толкова зле платени и Експлоатиращи като работни места за конвенционални ферми, в които са били наети сезонно работници, спечелил минимална заплата или по-малко, и са получили няма никаква полза.

Шофиране дома от гимназията, Чудех се дали може би аз трябва да съм поставен по-благоприятна светлина върху земеделието. Тъй като средната възраст на American фермера наближи 65, знаех млади земеделски стопани са крайно необходими в тази страна. Нямаше ли да боли, ако бях споменава вечерта на голямата бяла чапла приземи само на метър от мен в областта? Как тялото на птицата стоеше по-висок от моя както Клекнах между редовете на зелено зеле, как врата се движеха като змия, плъзгайки се нагоре, така че може да надникне надолу към мен. И когато чапла разгъна две бели крила и вдигна в небето, а полъх на вятъра, притисната към бузата ми.

Или мога да съм описано радостта на пауза в областта по време на лятно утро реколтата да режа отворите диня, как розова плът на плода остава леко хладно вътре дебелата кора въпреки горещината на деня, как мога да се издълбае пъпеша с лъжица от джоба си и да яде цяла половина.

Разбира се на начина на живот на един земеделски производител е имал бакшиш, но това като че ли не това е най-важното. Със сигурност имаше много професии, които предлагат моменти на радост и задоволство, със сигурност лекарят, биологът дивата природа, на главния готвач, или механик, от време на време се радва на работата си. Но никой не очаква тези хора да се възползвам от тази удовлетворение като заплащане.

Когато един ученик попита дали моята ферма е устойчив, аз й казах, че е сертифицирана органична, успях ми почвеното плодородие чрез ротация на културите и компост приложения, аз не използвам синтетични пестициди, I запазена вода. Но не, аз бях каза, аз не мисля, че моята ферма е устойчиво. Подобно на всички други стопанства, които познавах, моята ферма разчита некомпенсирана труда и самостоятелна експлоатация. Моята ферма не е устойчиво, защото знаех, че годините ми партньор и мога да продължа да работя, без да се преброиха жизнеспособна доходи.

* * *

Една вечер, докато работи поръчки в града I признати клиент вървеше към мен на тротоара.   Ей , жената каза, карах покрай фермата си днес, тя изглежда красива, всички тези цветя цъфтят.

Благодаря , аз казах.

Обичам като органична ферма в нашата общност, продължи жената, аз просто мисля, че цялото това движение на храни го толкова голяма. Представих си как тази жена ходене в моята ферма щанд, ровичкане домат в дланта си, възхищавайки се на нова кола-блясъка на всяка лилаво патладжан. Може би тя избира двама crookneck скуош и шепа jalapenos палец-размер. Преди да се върна в колата си, тя е за най-областите, в спретнати редици от салатен микс и бебето зеле; Тогава жената прогонва усмихнати, гледане на моите полета възход и падение в огледалото за обратно я огледало.

Моята ферма е превърнал в билборд, и подобно на всички билбордове, това е измамно. На тях са изобразени изобилие и prosperity- две млади усмихнати земеделските производители, работещи сред стройни редици на Зелените по свеж сутрин слънце. Струпване кофи на продукция, всички го вдигна пресни и без синтетични химикали. Въпреки всички приказки за малки ферми изчезват, въпреки опасенията на голяма епоха контролиране храната ни, GMOing всичко и всичко загаси в Ууди, шофиране покрай моята ферма може да се почувствате трептене на облекчение, че има малка ферма точно там, където мога да отида и вземи торба с органичен бебе кале, на място, едно Bluebird почивка на фиг клон, забележите петно ​​от плевели растат сред марулята.

Междувременно милиони долари в федерални субсидии са на тезгяха за моно-култури ферми растящи високо входно царевица и соя ГМО. Междувременно, СИП продължава да одобри използването на пестициди, като атразин, които са били свързани с вродени дефекти, безплодие и рак. Междувременно Върховният съд се произнася в полза на Monsanto, което позволява на корпорацията да съди земеделски производители, чиито полета са невнимание замърсени с ГМО семена. Междувременно, Райън и аз пушка Интернет в търсене на нова възможност, която може да ни осигури достатъчно приходи за закупуване на здравно осигуряване или виж на зъболекар, за да вземе нашето най-бързо да бъде новородено дете на екскурзия за посещение на своите баби и дядовци , за да спести малко парче от пари всяка година, така че един ден може би ще можем да си купи парче земя себе си, а може би и след това бихме могли да се върнат към селското стопанство. Защото истината е, без значение колко много млади хора избират да ферма, без значение колко букети от зеле са направени в шейкове, или платно пазарски чанти са опаковани пълни с цветни моркови и дантелени марули, без значение колко хип нови ресторанти се обявяват от фермата до вилицата, нито едно от тези неща се отговори на политиките, които диктуват как работи системата за храна на нашата страна, на политики, които са създали едно общество, в което малките земеделски производител не може дори да си изкарват прехраната.

Аз се усмихна на жената на улицата. Благодаря, аз казах, и двамата продължиха в нашите противоположни посоки.

Тогава жената погледна през рамо, надявам фермата остава тук завинаги, добави тя. Надявам се, че никога не се вдигне и да получите истинска работа.

I изпусна твърде бързо, твърде силен смях. Не се притеснявайте , аз казах, не се обръща с лице към жената, с надеждата, че няма да открие несигурността в гласа ми, аз няма.

* * *

Една четвърт миля нагоре по пътя от моята ферма земята се издига достатъчно само да ми даде котата да гледат отвисоко на съвкупността от моята работа - полетата, оранжерии, плевнята. Понякога, когато съм на шофиране покрай I дръпнете в избирателната активност тук, излезе извън колата и постно на моята качулка. Аз гледам надолу към моята ферма, в редовете на домати и чушки. Прави ми впечатление, бодили е нараснал висока около оградата, на поветица кърлинг на стоманени зъбци на празен ход трактор изпълнение. Чудя се колко ли време ще отнеме за ландшафта, за да изтриете моята ферма, ако аз просто си тръгна, ако се откажат от отглеждането утре. Ако никой не повлече разбъркване мотика през редиците от лук или косят бодили, ако никой не прибира житото или дините или скуош, никой не посява покривка през есента. Трън ще цвете, всеки разцвет отпадане дузина жълти семена в почвата като игли в игленик. Лалугери ще чакат дините да узряват, за тиквите за да се изравни оранжеви, а след това ги отнесе на парчета. Кокетните ръбовете на всеки половин акър блок ще разнищване, плевели пълзящи, докато 10-те декара появи отново неделими, просто лопатар поле.

Или може би още един млад фермер ще поеме моя лизинг, закупуване на оранжерии и трактор оборудване, напоителни линии и купчините боклук реколтата. Може би този земеделски стопанин ще го направи по-добре, по-дълго време. Или може би тя също ще се откажат след само няколко години.

Жаклин Мойер е писател и растителни земеделски производител със седалище в подножието на Северна Калифорния.