Кръчма "При Вискяр" - форум за градина и градинари

Циганка стара пуши с лула => Врачуване за цените => Темата е започната от: Вискяр в 29, юни, 2013, 19:16

Титла: Производители зеленчуци изхвърлят продукция
Публикувано от: Вискяр в 29, юни, 2013, 19:16
Производители на зеленчуци от околностите на Петрич и Сандански са изхвърлили голямо количество продукция - главно домати и краставици, на пътя София-Солун, като дори са го блокирали, според БТВ.
Вчера на борсата в Кърналово, а днес край мотел Мамин Кольо, около триста зеленчукопроизводители са протестирали по този начин заради ниските изкупни цени на домати и краставици.

(http://снимки.вискяр.com/albums/userpics/10002/Zelenchukoproizvoditeli_protestirat_niski_izkupni_ceni_domati.jpg)
Снимка: БГНЕС

Движението е било спряно за по-малко от половин час.
Производителите на зеленчуци искат среща със земеделския министър, както и с ръководители от Министерството на финансите, за да се реши въпроса с неконтролируемия внос на зеленчуци от други държави. Доказано е, че в някои случаи се декларират цени до петнадесет пъти по-ниски от реалните при внос на зеленчуци и плодове.

(http://www.standartnews.com/files/articles2/194/194415/d817d35aa3888581cf79d4c5db11cae3_400x300.jpg)

Прекупвачите ни предлагат максимум четиридесет стотинки за килограм домати, които гледаме от зимата - в продължение на месеци, казват протестиращите производители. А преди три дни плащаха един лев и двадесет стотинки! За краставици ни предлагат най-много шестдесет стотинки.
Протеста на земеделците е имал разрешение от общината и полицията за мирен митинг и са приели декларация с исканията си. Остава някой да ги чуе. И да вземе мерки.

Протестиращите производители на зеленчуци са решили да изхвърлят продукция всеки ден, докато някой им обърне внимание и реши проблема.
Титла: Re: Производители зеленчуци изхвърлят продукция
Публикувано от: Мило в 29, юни, 2013, 20:55
И при нас във Видин новия Дунав мост 2 ни изигра лоша шега ,от една седмица амбулантни търговци предлагат домати на 0,50ст. за колограм внесени от Румъния.Започвам да си мисля колко ли са по работни румънците,че да са стигнали до края на брането,че да предлагат такава цена в края на юни.Ние берем от 2 седмици ония във влашко привършват реколтата.
Титла: Re: Производители зеленчуци изхвърлят продукция
Публикувано от: ivanovbg в 01, юли, 2013, 00:59
Мисля че нямаме право да налагаме мито за стоки внесени от страни членки на ЕС. Лошо :'(