Кръчма

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
ПИПЕР / Re: Отглеждане на пипер
« Последна публикация от Краси Лазаров - Днес в 03:34 pm »
При мен също всяка година през май когато засадя пипера започват дъждове и на пипера му изгниват корените,тръгва чак когато се стопли и просъхне земата. Затова тази година засадих пипера в тунелчета,а една леха оставих за проба открита. Разликата е огромна покритият пипер дръпна и почти няма фосфорен глад,за разлика от откритият пипер,който е с лилаво зелени листа. Това обаче става в малките градини с доста по-малко растения,затова и си го позволих. Направих общо три тунелчета,а един ред покрих с шишета от мин. вода.
При мен също е имало случаи растенията да са големи с едри листа и малко завръз,но откакто ме светна Баткото,че причината е в повече азот внимавам с торенето. Слагам по-малко предсеитбено и после когато се налага. Нуждата от храна на растението е най-голяма,когато започнат да наедряват плодовете.
2
ДОМАТИ / Re: Как да отглеждаме домати сезон 2017
« Последна публикация от Краси Лазаров - Днес в 03:21 pm »
Не бързайте да се разочаровате,сортовете са добри,проблема не е в тях. На тази студена пролет няма как доматите да са добре. Всичко тази година изостава поне с две седмици. Април беше много студен,а точно тогава са цъфтели първа и втора китка на доматите,при тези не добри условия няма как да очакваме качествен завръз. Подобно беше и миналата година,но не чак толкова. Аз се бях отчаял от Афен като видях  първа и втора  китка,но после като се стопли нямаше обиране.
Миналата година на 29 май откъснах зрял домат,тази година съм засял по същото време и ще имам узрял домат не по-рано от средата на юни.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=aCt3HHDqAsM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=aCt3HHDqAsM</a>
Позволявам си да покажа оранжерията от мин. година още веднъж,защото наистина не всичко зависи от сорта,а голяма роля имат и условията при които отглеждаме доматите. Така че имайте търпение от понеделник се стопля и ще се оправят нещата.
3
ДОМАТИ / Re: Сортове домати
« Последна публикация от alex - Днес в 09:02 am »
И при мен Хъни Муун дребнеят спрямо Афена. Очакванията ми бяха доста по-големи. Ще го видя как е на вкус, но определено за ранен домат го отписвам. А и като устойчивост е идентичен с Афена, нали и двата са на clause.   
4
ПИПЕР / Re: Отглеждане на пипер
« Последна публикация от Доматка - Вчера в 10:43 pm »
Вчера засадих пипера и много пестеливо полях!Уж следих регионалните прогнози и действах!През нощта се събудих от....проливния дъжд,който не спря до три след обед!Всичко е подгизнало!Всяка година сценарият е един и същ!Засаждам и дъжд до дупка!Първия завръз прецакан и след това огромни растения със някой друга чушка на на тях!Намалих мястото за пипера и начина на садене,както и оставих по толеми растояния между растенията и между редовете!Мнооого разсад ми остана!Дано да успея да отгледам най накрая подобие на пипера на Баткото и Петко Б. ;)
Надали!Ама поне малко да прилича на техния пипер! ;D
Може и други тук да имат чуден пипер,но техния съм го виждала...та успех на всички!
5
ДОМАТИ / Re: Сортове домати
« Последна публикация от Доматка - Вчера в 10:34 pm »
Краси,не видях по рано и писах в другата тема!Пинк Рок при мен са на четвърта китка,но не едреят!ыКато едри Черита са !Ще снимам!Хъни Муун и Афен са мааалко по добре,но като цяло незадоволителен резултат за сега.Афена пак узря първи!
6
ДОМАТИ / Re: Как да отглеждаме домати сезон 2017
« Последна публикация от Доматка - Вчера в 10:23 pm »
Как са вашите оранжерийни домати? Моите са шума цвят и тук таме домат. Храним пръскаме , цвета е оплоден ,но не растат . Сорта е Пинк рок. Направо съм си разочарована . Имам външни розова магия които са раздадени месец по късно и вече имат доматчета.
Ще снимам утре за да покажа Пинк Рок!Все едно са Чери домати!Сяти са на първи януари и садени в средата на март!Хъни Муун са малко по добре,но далеч от това,което трябва да бъде завръз на домат по това време!Афена и той дребен и взе,че и зазря!Откъснах два домата!Агрономите ме успокояват,че като се стопли плодовете ще наедреят,но...взе да мписва от тази пролет!
7
МЪРЗЕЛИВАТА МАСА / Re: Как да си направим капково напояване
« Последна публикация от Вискяр - 24, май, 2017, 14:53 »
Едно бързо за правене капково напояване:Снимка и изпълнение: Владимир Христов
8
ДОМАТИ / Re: Как да отглеждаме домати сезон 2017
« Последна публикация от петко б - 24, май, 2017, 14:46 »
Сложи им колове и ги зарий повече като поливаш новата почва.Те ще пуснат въздушни корени и ще станат.
9
ДОМАТИ / Re: Как да отглеждаме домати сезон 2017
« Последна публикация от MinaLP - 24, май, 2017, 14:38 »
Имам няколко наедрели вече корена домати, без звръз, само с цвят, които са прегризани от попово прасе, но т. к. са  дебели не е успяло до край да ги прегризе... Поразрових леко и видях,  че са започнали над нарането място да се вкореняват, обаче не са много стабилни, поклащат се доста при вятър, но са свежи видимо... Та въпроса ми е да ги махам и пресаждам други или ще се справят с изхранването занапред??? Докато е време дайте съвет, че ми писна от прасета таз година, нямат край и умора....  :'(  :'(  :'(
А за отрова слагам само Комбо, но ефект йок... Би 58 категорично отхвърлям...
10
ДОМАТИ / Re: Как да отглеждаме домати сезон 2017
« Последна публикация от Мило - 24, май, 2017, 14:21 »
Сиво гниене ( Ботритис),по същия начин е и при мен по листата и цветовете  изресяват да,след 3та китка,пръсках 2 пъти със Суич проблемната оранжерия.Добъре влияе пръскане с калии !!!
Страници: [1] 2 3 ... 10